CENTRUL REZIDENTIAL DE ASISTENTA PENTRU VICTIMELE VIOLENTEI IN FAMILIE

Serviciul social ,,Centru rezidential de asistenta pentru victimele violentei in familie” functioneaza ca unitate fara personalitate juridica in cadrul Directiei Publice de Asistenta si Protectie Sociala Motru, furnizor de servicii sociale, acreditat conform legii si dispune de 12 camere din care 10 camere cu cate 2 paturi si 2 camere cu cate 3 paturi.

Fiecare camera are grup sanitar propriu, dus si bucatarie, holul fiind comun.

Scopul ,,Centrului rezidential de asistenta pentru victimele violentei in familie”Motru este de a furniza servicii de gazduire temporara asociate cu acordarea unor servicii de consiliere a victimelor violentei in familie, pentru depasirea situatiilor de criza, prevenirii si combaterii riscului de excluziune sociala, promovarii incluziunii sociale si cresterii calitatii vietii.

Beneficiarii serviciilor sociale acordate in ,, Centru rezidential de asistenta pentru victimele violentei in familie” Motru sunt:

 • Persoane cu/fara copii cu domiciliul in Municipiul Motru, asupra carora alti membri ai aceleiasi familii provoaca ori cauzeaza un prejudiciu sau suferinte fizice, psihice, sexuale, emotionale ori psihologice, inclusiv amenintarea cu asemenea acte, constrangerea sau privarea arbitrara de libertate.

Conditiile de acces/admitere in ,,Centru rezidential de asistenta pentru victimele violentei in familie” Motru sunt urmatoarele:

-primirea in centru se face numai in caz de urgenta. Aprobarea scrisa se obtine in cel mult 48 ore de la primirea in adapost;

-gazduirea in ,, Centru rezidential de asistenta pentru victimele violentei in familie” Motru va fi pe o perioada determinata cuprinsa intre 7 si 60 zile;

-la cererea beneficiarului, centrul asigura protectie impotriva agresorului, cu consimtamantul scris al acestuaia sau, dupa caz, al reprezentantului legal.

Principalele functii ale serviciului social -,,Centru rezidential de asistenta pentru victimele violentei in familie”sunt urmatoarele:

 1. De furnizare a servicilor sociale de interes public local, prin asigurarea urmatoarelor activitati:
 • Reprezentarea furnizorului de serviciii sociale in contractul incheiat cu persoana beneficiara;
 • Gazduirea pe perioada determinata;
 • Asigurarea conditiilor pentru igiena corporala ( exista dus in fiecare garsoniera) , igienizarea lenjeriei beneficiarilor;
 • Asigura hrana in regim de catering, cazarmamentul, echipamentul si conditiile igienico-sanitare necesare protectiei persoanelor victime ale violentei in familie, in functie de nevoile si de caracteristicile fiecarei categorii de beneficiari;
 • Supravegherea starii de sanatate, asistenta medicale si supravegherea permanenta a beneficiarilor;
 • Asigura paza si securitatea beneficiarilor;
 • Asigura beneficiarilor protectie si asistenta in cunoasterea si exercitarea drepturilor lor;
 • Consiliere psihologica si suport emotional;
 • Consiliere juridica ;
 • Asigura dezvoltarea relatiilor cu comunitatea;
 • Asigura interventie de specialitate;
 • Urmaresc modalitatile concrete de punere in aplicare a masurilor de protectie speciala, integrarea si evolutia beneficiarilor in cadrul serviciului si formuleaza propuneri vizand completarea planului de interventie privind serviciile sociale acordate sau imbunatatirea calitatii ingrijirii acordate.
 1. De informare a beneficiarilor, potentialilor beneficiari, autoritatilor publice si publicului larg despre domeniul sau de activitate.
 2. De promovare a drepturilor beneficiarilor si a unei imagini pozitive a acestora, de promovare a drepturilor omului in general, precum si de prevenire a situatiilor de dificultate in care pot intra categoriile vulnerabile care fac parte din categoria de persoane beneficiare, potrivit scopului acestuia.
 3. De asigurare a calitatii serviciilor sociale ,
 4. De administrare a resurselor financiare, materiale si umane ale Centrului.
Sari la conținut