În caz de pierdere, furt sau distrugere a certificatelor de stare civilă persoanei indreptatite i se elibereaza, la cerere, un nou certificat.

Cine poate solicita acest serviciu

Titularul actelor de stare civilă pierdute, sustrase sau degradate.

Pașii ce trebuie urmați

Pentru eliberarea unor noi acte de stare civilă în locul celor pierdute, sustrase sau degradate se vor parcurge următorii pași:


  Completarea și depunerea cererii la sediul Compartimentului Stare Civilă

Eliberarea certificatului de stare civila se face in baza unei cereri (tip) eliberata de Serviciul Stare Civila completata corect si care sa cuprinda imprejurarile in care a fost pierdut, furat sau distrus.
Preschimbarea certificatului de stare civila se face in aceleasi conditii, cu anexarea certificatului de tip vechi.

Ridicarea certificatului de Stare civila

• Certificatele de nastere sau de casatorie (pierdute, sustrase, degradate) intocmite in baza actelor de stare civila inregistrate de serviciul stare civila se elibereaza numai titularilor actelor, in baza unei cereri ( Cerere duplicat certificat casatorie – Anexa 59 și Cerere duplicat certificat nastere – Anexa 59) si a actului de identitate valabil. Pentru copiii minori, certificatul de nastere se elibereaza parintelui sau reprezentantului legal.
• Certificatul de casatorie se poate elibera unuia dintre soti, sau la cerere, ambilor soti.
• Certificatele de deces (pierdute, sustrase, degradate) intocmite in baza actelor de stare civila inregistrate de serviciul stare civila al Primariei, se elibereaza membrilor familiei sau altor persoane indreptatite, in baza unei cereri ( Cerere duplicat certificat deces – Anexa 59) si a actului de identitate al solicitantului.
Certificatul de deces se elibereaza membrilor familiei, sau altor persoane indreptatite.
• Cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate, cetatenii altor state de origine romana pot solicita eliberarea certificatului de stare civila prin imputernicit cu procura speciala, eliberata de misiunea consulara romana din statul de resedinta.


 Acte necesare

• cerere
• act de identitate valabil

Unde se depun actele

Actele se depun la Compartimentul Stare Civila


 Program preluare/eliberare acte

Luni Marti Miercuri Joi Vineri
08:00 – 16:00 08:00 – 16:00 08:00 – 16:00 08:00 – 16:00 08:00 – 16:00
AUDIENŢE:  Sef birou – în fiecare zi de JOI între orele 10:00 – 12:00,

Pentru mai multe informații contactați Compartimentul Stare Civila Adresa: Bulevardul Garii, Nr.1 Telefon: 0253 410 560 int.


Descarcă Cerere 

Printeaza pagina


Sari la conținut