28-10-2019   18:38

MUNICIPIUL MOTRU

SERVICIUL POLITIE LOCALA

 

DESEURILE PROVENITE DIN CONSTRUCTII,  IN ATENTIA POLITISTILOR LOCALI

 

In perioada 21 – 25.10.2019, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Disciplina in Constructii au desfășurat mai multe acțiuni pe raza orașului în vederea identificării persoanelor care abandonează pe domeniul public deseuri de constructii provenite din locuinte, in urma reamenajarii acestora.

In mai multe locatii de pe raza orasului, in special in zona platformelor de gunoi au fost identificati saci cu deseuri provenite din constructii, precum si persoanele care in urma lucrarilor din locuinte au depus aceste deseuri in locatiile respective.

In urma verificarilor au fost ridicate resturile de constructii identificate pe raza Asociatiei de Proprietari nr. 2, in zona Bl. G1, precum si in zona bl. G4.

Au fost prelucrate, atat cu persoanele in cauza cat si cu Asociatiile de proprietari, prevederile legale privin regimul deseurilor voluminoase si al celor provenite din constructii, precum si obligatiile ce revin tuturor cetatenilor pentru ridicarea si eliminirea acestora.

Cu aceasta ocazie, aducem si la cunostinta publica urmatoarele:

  • Este interzisă abandonarea si depozitarea deșeurilor voluminoase si a deșeurilor provenite din construcții pe domeniul public sau privat al mun. Motru,
  • Este intezisă depunerea deșeurilor de construcții provenite din locuințe în recipientele de colectare a deseurilor menajere amplasate pe raza asociatiilor de proprietari;

Nerespectarea acestor obligatii atrage răspunderea contraventională, iar persoanele vinovate pot fi sancționate cu amendă de la 100 la 800 lei (pentru persoanele fizice) si de la 5000 la 10000 lei (pentru persoanele juridice).

Au fost de asemenea urmarite reparatiile efectuate pe raza municipiului de catre operatorii retelelor de alimentare cu apa si agent termic, fiind identificate lucrari unde nu s-a refacut amplasamentul in urma interventiilor pentru remedierea avariilor, ocazie cu care au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale in baza H.C.L. 67/2008.

Vom monitoriza permanent modul in care se respecta legislatia specifica, atat in interiorul cat si in afara localitatii, respectiv zona drumului public spre satul Rapa si albia raului Motru, zona  Plostina – fosta groapa de gunoi, precum si zona Insuratei – Horasti – platforme betonate si depozit zgura UATAA.

Sef Serviciu Politie Locala,

MARIN PAUL-CONSTANTIN

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Skip to content